5G en de corona-gekkies

Er zijn mensen die geloven dat 5G mobiel internet en mobiele telefonie het Coronavirus heeft veroorzaakt. Dus, een virus dat uit dezelfde familie komt als het gewone griepvirus en het SARS virus, ontstaat spontaan onder invloed van de vermeende straling die 5G zendmasten afgeven. Er zijn mensen die er heilig van overtuigd zijn dat niet het Coronavirus de reden van de lockdown is, Maar een wereldwijd complot om ons te onderdrukken. En die app waar steeds over gesproken wordt, komt er ook alleen maar om ons op de voet te kunnen volgen. Ja, want dat konden ze nog niet…

U lacht, maar dan onderschat u toch echt dit probleem.

Want het feit alleen al dat er op Facebook complete groepen bestaan waar al dit soort waanzin voor waar wordt aangenomen, mag als zorgelijk worden aangeduid. Dat dit soort gekkies feiten en omstandigheden die het tegendeel bewijzen, negeren is ronduit gevaarlijk te noemen. Want zij zoeken en accepteren uitsluitend argumenten die hun waarheid ondersteunt. Een fatsoenlijke discussie wordt op die manier onmogelijk. En men jut elkaar op. Zover dat al 14 zendmasten voor mobiele telecommunicatie vlam hebben gevat de afgelopen week. Overigens allemaal voor het nu gangbare 4G netwerk, want 5G is hier nog niet in de uitrolfase, maar ga dat maar eens uitleggen aan iemand die midden in de grootste crisis van onze tijd, het risico neemt de complete communicatie in een bepaalde regio plat te leggen, alleen maar uit protest tegen iets wat hier nog niet bestaat.

Maar de hele mindset en het feit dat er op social media zo’n ophef over bestaat, is zorgelijk.

Ik wijt dat in belangrijke mate aan het individualisme in de maatschappij. Daardoor komen mensen alleen te staan. En men wil net als iedereen ergens bijhoren. En dan hoeft er maar een iemand op te staan die jou aandacht geeft of iets roept dat appelleert aan jouw gevoel van onrust en het is snel gebeurd. Kijk, en gebeurd dat met iemand die nou niet direct geneigd of in staat is zelf onderzoek te doen of kritisch te kijken naar de hem gepresenteerde informatie, dan hoeft alleen de olieprijs nog maar te zakken, en er vliegen 14 4G masten in de fik.

Tijdens het schrijven van dit stuk wordt er zo’n gozer geïnterviewd op tv

Het zijn de grote bedrijven die ons in de gaten willen houden. En ze beamen ons met straling van zoveel gigahertz om aan crowd control te doen. Het veroorzaakt kanker, dient om “ons” te controleren en moet en zal bestreden worden. Dat we met zijn allen alles willen streamen, er daardoor meer bandbreedte nodig is en 5G daar de oplossing voor is, wil er bij dat soort lui niet in. Oja en stralingsziekte en de verschijnselen van corona zijn een op een dezelfde dus COVID-19 is een hoax en het komt allemaal door 5G.. Daar valt moeilijk tegenop te redeneren..

Dat maakt me feitelijk nog onrustiger als heel de pandemie.

Want dat is te bevatten, begrijpen en te beredeneren. Maar als dadelijk de brandweer of ambulance niet komt omdat een stel malloten zonodig zijn gelijk moet halen door vitale infrastructuur te slopen, wat dan? Ik durf er niet over na te denken. Ik zou alleen willen dat het overwaaide. Want ik heb het al druk genoeg met de lockdown.

Althans dat vind ik.