Een bericht waar niemand op zit te wachten

Hubert Bruls kwam ermee. We, the people, zijn verantwoordelijk hoe we omgaan met de komende versoepelingen. Net zoals hijzelf verantwoordelijk is voor zijn eigen voedingspatroon. Want zoals hij morbide obese is, zijn wij collectief geestesziek. Geloof me, wij gaan als van die dartele koeien en kalveren de stal uit en de wei in.

En dan hoeft ik van de belichaming van de risicofactoren, niet te horen wat wij al vanaf het begin van de crisis doen; Ons houden aan de maatregelen en verder niet teveel kijken naar wat onze jeugd uitvreet.. Onze elitetroepen van de politie halen ze vanzelf onder een viaduct, uit een bos of uit de woning van Bas wiens ouders al maanden in het tweede huis aan de kust bivakkeren. Leven en laten leven heet dat.

Mooi hoor, dat we zelfs van Gommers en Kuipers mogen versoepelen.

En ze nu eindelijk toch eens een eigen besluit hebben genomen. Jaap lag eruit afgelopen week. Want die had willen wachten totdat we tenminste 10 procent gedaald waren in het aantal opnames. Zowel op de IC als de gewone COVID-19 afdelingen. Nou zover is het nog net niet, maar dat we dalen is zeker. En daar heb ik feitelijk maar 1 iemand echt voor te bedanken, want die is nog nergens bedankt, of geapplaudisseerd. Dat bent u namelijk. U, de doodgewone Nederlander.

Daarom een welgemeend bedankt aan alle Nederlanders.

U en niemand anders als u heeft ons eigenhandig bij het zwarte scenario weggehouden. U had het soms thuis, als u moest beslissen of het uw vrouw of uw kinderen waren die eruit moesten. Gelukkig wist u uw cool te bewaren en besefte dat waar er twee vechten er twee schuld hebben. En dat het dus niet alleen lag aan uw vrouw, maar ook aan uw schoonmoeder ligt, als er weer eens een crisis thuis ontstaat.

U zorgde er samen voor dat we corona eronder kregen.

Maar net aan, maar dat was voldoende. Al dat thuiszitten heeft namelijk nogal veel gekost.. Want u compenseerde uw opgelopen stresslevel door uw vrouw kennis te laten maken met de corrigerende coronatik, en uw dochter met de gevolgen die het uitdelen geeft. Met name in uw vrouws weigering nog langer seks met u te hebben, wist u creatief uw kinderen in te zetten. Ook zijn er ondernemers geweest die hun vrouw en dochters via sexmarkt.nl de gaten hebben geprobeerd te laten dichten, die corona sloeg in het betalen van de hypotheek.

Kortom, u had als hoofd van uw gezin geen gemakkelijke opgave en taak. Nou, en iedereen is er nog, behalve oma, maar ja dor hout hé? Kortom, niet zeuren maar gewoon weer aan de gang.

En omdat u er net zo hard aan heeft getrokken als ik zelf vind ik, ondanks de excessen, het een bedankje waard. Want de professional heeft zijn applaus en bonus gekregen. En genoeg overuren om tot aan hun pensioen drie dagen per week minder te werken.

En zo doen wij dat in Nederland.

We naaien er een onvoorstelbare bak met geld er tegenaan en hangen onze vuile was niet buiten. Toch dient Nederland nu te beginnen met herstellen. Want als jij denkt dat we er nu zijn, moet ik je teleurstellen.. Want slaan maakt meer kapot als dat je met misbruik goed denkt te maken. En misbruik maakt dan weer meer kapot als drank en drugs goed kunnen maken. Kortom, herstellen doen we zelf, maar niet alleen. Althans, ik vind het wel mooi dat jullie nu collectief hebben meegedaan met mijn opspelende psychische problemen van het afgelopen jaar. En nou maar hopen dat de slachtoffers die jullie daarbij gemaakt hebben, zich een beetje weten te herstellen van de klappen.

Nou dat we de olifant in de wachtkamer hebben benoemd, terug naar positievere zaken.

Gaat u wel een beetje lokaal geld uitgeven na de versoepelingen? Want dat is van levensbelang. Ik heb besloten ook niet op vakantie te gaan. Lekker playa denboschnia. Da’s hier op de markt. Ik wens u veel plezier met het eruit knallen van al die spaarcenten.

En alvast een Jaap van Dissel vrije zomer. Behalve de familie van Dissel natuurlijk.

Althans, dat vind ik.

Stefan Vlaminckx is VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving. Hij blogt over alles wat hem opvalt, aandacht verdiend of gewoonweg een misstand is die aangepakt moet worden.
VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving, blogger en ontwikkelaar van het eerste VBHC concept voor in de WMO-bg thuisbegeleiding.