Het failliet van de Nederlandse politiek

De Nederlandse politiek is nu dan toch eindelijk failliet. Want de schijn van betrokkenheid bij de Nederlandse samenleving, de schijn er voor ons te zitten en namens ons te beslissen wat goed is voor dit land heeft men geheel laten vallen. Zoveel is duidelijk.

Hoofdelijke stemming

Tijdens het debat, of eigenlijk daarna, diende er gestemd te worden over een aantal moties, waaronder een hoofdelijke stemming over het beter betalen van ons zo onvolprezen zorgpersoneel. Waar specialisten als Diederik Gommers allang publiekelijk een stap terug deed omdat hij erkende zonder zijn verpleegkundigen zijn werk niet te kunnen doen, heeft de Nederlandse politiek zich nu dan toch echt zijn ware gezicht getoond door de hoofdelijke stemming over de bezoldiging van het Nederlandse zorgpersoneel te blokkeren. Dit deed men door met zoveel parlementariërs gewoonweg weg te lopen uit de plenaire zaal dat er te weinig parlementariërs overbleven om de stemming nog doorgang te laten vinden.

Pieter Omzigt bleef gewoon zitten. En zo waren er nog wel wat uitzonderingen

Maar feitelijk was de ganse coalitie op de loop gegaan. Want het klonk zo mooi, dat applaus voor de zorg. Het zag er ook mooi uit, al die selfies op social media. Kortom, het was een prachtig mediamoment en prima manier je als politicus te profileren. Zo kon je nogeens net doen alsof je het hart op de juiste plek hebt. Nu pas blijkt hun ware aard. En hoe harteloos ze daadwerkelijk zijn. Want we zouden ons toch slim uit deze crisis investeren? Nou, meer salaris betekent meer consumptie en dat betekent dan weer economische groei. Best slim dus. Maar nee, zo werkt dat niet. Niet met deze regering, niet met dit parlement.

Stemmen met je portemonnee

Wil je hier wat aan veranderen, stem dan in maart met je portemonnee. Stem op die partijen die welwillend staan tegenover het beter betalen van ons zorgpersoneel. Die echt willen investeren in een beter Nederland. En op mensen die niet weglopen als het erop aankomt. Ik ben niet degene die u van stemadvies kan voorzien en dat zou ik ook niet willen. Maar dit is te gek, en moet echt veranderen. Het is natuurlijk van de gekke dat dit parlement, met de Vaak Veroordeelde Democraten (VVD) voorop, dit doet. Daarom, stem met je portemonnee, dan zijn we allemaal beter af.

Althans, dat vind ik.