Kinderkanker, mooie vrouwen en de toeslagenaffaire laten het zien: We moeten het zelf doen.

In deze donkere tijden van het jaar, kom je er niet omheen; Er komt er nog een. Want deze is nog niet op hoor, we hebben nog even. Maar onherroepelijk komt er weer een aan, en er zijn geen aanwijzingen dat daar op de middellange tot lange termijn enige verandering in komt. De scherpe lezer snapt dat ik het heb over een jaar. En om nou eens net te doen alsof ik een, hoe zal ik het zeggen, loonslaaf ben net als u, ga ik alvast een soort planning voor 2022 maken. Niet zo een als u met taken en verantwoordelijkheden.

https://www.dietistenpraktijkinevenwicht.nl/ een voorkeursleverancier van Nieuwe Start Ervaringswerk

Nee, ik ben niet voor niks eigen baas. Ik ben ook eigen baas omdat ieder andere baas mij wellicht een ietsie pietsie intens vindt.

En ik vind mij wel meevallen. En sinds ik mezelf ook een beetje aardiger ben gaan vinden, gaat het eigenlijk steeds beter.

Ik denk wel dat ik dit jaar een goede beoordeling krijg, maar geen bonus. Maar die krijgt bij ons op de zaak niemand. Dus, zodoende.

Kinderkanker, mooie vrouwen en de toeslagenaffaire.

Met ingang van 1 januari 2022 zal ons officiële standpunt over geloofskwesties worden gewijzigd van “Wij respecteren ieder geloof en vrede op aarde.”, in “God bestaat niet.”. Voor dat standpunt hebben wij 3 uitstekende argumenten, die ik hier nader toelicht:

Kinderkanker

Punt. Want die hoeft ik verder niet uit te leggen toch? Als de barmhartige zo barmhartig was, stierven er wereldwijd geen duizenden en duizenden onschuldige kinderen dagelijks aan de meest verschrikkelijke ellende. En hier in Europa hebben wij de zaakjes goed voor elkaar, en omdat er hier nog maar weinig kindjes aan andere ellende sterven, dacht de Almachtige: Kinderkanker.

Nee, ik geloof dat ook niet. Maar ik geloof ook niet dat een barmhartige God zou toestaan dat dat bestond.

En ziedaar, het eerste onomstotelijk bewijs dat God niet kan bestaan.

Mooie vrouwen

Kijk, over smaak moet je twisten, maar we kunnen er niet omheen: Je hebt mooie mensen en minder mooie, om niet te zeggen lelijke mensen. Fact of life zou je zeggen. Maar daar vindt ik toch nog wel even iets van.

Kijk, als er een almachtig opperwezen zou bestaan, dan was de wereld veel mooier geweest als nu. Wat nu komt het geregeld voor dat ik een vrouw tegenkom waarvan ik denk: “Godverdomme zeg, er kan geen mooi meer bij.”. En dan zijn er ook nog mensen waarvan ik denk.. Afijn.

Nou, waarvan ik dus denk, als er een god was, dan had die in al Zijn wijsheid dat hele mooie meisje een beetje minder mooi gegeven, want dan was ze nog steeds heel mooi geweest en voor Insta maakt het toch niet uit want die foto’s gaan toch altijd eerst even door de touch up tool app. “Ben toch zeker geen pauper”. Dan moet je wat make up opeten, dacht ik, wordt je misschien ook wat mooier van aan de binnenkant bitch. Maar ik dwaal af.

Als de almachtige zelf de rest van al dat moois een beetje verdeeld had onder de minder mooie mensen, was iedereen blij. Niet in de laatste plaats ondergetekende. Want ik vind toch echt dat ze die Brad Pitt, van hogerhand, toch wel heel erg hebben overbedeeld. Kijk en dat wil niet zeggen dat ik een boerenlul met hondenhaar ben. Maar als boerenlul met hondenhaar wil je ook wel een beetje meer op Brad Pitt lijken. Kortom, het tweede sluitende bewijs dat God niet bestaat lijkt me geleverd.

De toeslagenaffaire.

Als een almachtig, alwetend en nimmer falend Goddelijk wezen in zijn almachtige wijsheid heerser is over hemel en aarde, dan had ie de hele toeslagenaffaire al bij de bouw van het gebruikte algoritme in de kiem kunnen smoren. Gewoon een kwestie van op een dooie dinsdagmiddag bij iemand in zijn hoofd het besef aanzetten dat controleren op fraude met de nu voorliggende parameters als postcode, niet Nederlandse achternaam, en nationaliteit, je discriminatie in de hand werkt. Gewoon omdat het kan.

Als je dat in de juiste vergadering, bij de juiste loonslaaf, op precies de goede dooie dinsdagmiddag had gedaan, was er nimmer controle gevolgd, en had de belastingdienst ook niet de belachelijke plicht alles terug te vorderen, dus ook niet hoeven nakomen. Dat moet als Almachtige toch een appeltje eitje zijn, zou je denken.

Kijk, en er zijn veel meer voorbeelden te bedenken. En daarmee schuif ik niet alle ellende in de wereld op een hoop. Dat wat wij onszelf aandoen is de waanzin voorbij.

Maar ieder mens kan zich wel iets herinneren dat is gebeurd, en bedacht dat als er een God had bestaan was dit nooit gebeurd. Iedereen kan daar een voorbeeld van noemen. En dat is wat de aanklager betreft Edelachtbare leden van de rechtbank, het derde onomstotelijk bewijsmiddel dat God niet bestaat en wij het allemaal helemaal zelf moeten doen.

We moeten het dus allemaal zelf doen, maar wij doen het ook nog eens alleen.

Dat we het zelf moeten doen zal veel mensen niet bepaald boeien. Weer zo’n fact of life zou je zeggen, maar waarom wij het ons daarnaast nog moeilijker maken door het ook nog eens steeds meer alleen te doen, is mij een raadsel.

Want, wat men dan noemt, de individualisering van de maatschappij ligt ruim voor op schema, als je kijkt op de lange termijn. De coronacrisis heeft wat dat betreft alleen maar héél stevig bijgedragen aan het verder verscheuren van het stoffen lapje dat wij onze maatschappij noemen.

Samen.

In den beginne was het niets. En toen kwam de Coronacrisis, en ging iedereen voor elkaar koken, zorgen, boodschappen doen en zwaaien achter een raam. Daarna was het al snel weer niks. Om het in vaktermen te blijven: Een inclusieve samenleving zijn we nog niet. Kijk, sinds wij, de gehandicapten en chronisch zieken van dit land in 2016 besloten dat jullie van FC Valide ook voortaan met ons mee mogen doen, zodat wij het aanvullende VN verdrag rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving, naleven, moeten wij ons en de maatschappij zo aanpassen, dat jullie van FC Valide ook overal aan mee kunnen doen.

Alleen

Maar hardnekkig blijft FC Valide vasthouden aan het 11-Messi’s systeem. In dat systeem heb je geen middenveld of flanken, maar 11 individuele spelers die allemaal willen scoren. “En als jij een teamsport in je eentje probeert te spelen, kun je de sport niet beoefenen. Maar da’s logisch”. Kortom, we hadden deze crisis nodig, allereerst om de snelheid uit die hele ratrace te halen. Maar voor extra saamhorigheid zorgde het maar even.

Zelf doen, betekent niet alleen doen.

Wij van FC Invalide weten het allang: “Herstellen doe je zelf, maar niet alleen.”. En ook onderling hebben wij meer cohesie als de doordrammers van FC Valide. Dat komt omdat wij wel de tijd en het vermogen hebben, om verder te kijken dan dat onze carrière lang is. Bij FC Valide rennen ze zich rot, totdat de burn-out toeslaat. Dat is niet hetzelfde als iemand tot op zijn veters affikken. Of eigenlijk toch wel: Maar dan doe je het wel helemaal zelf.

Stop, in the name of love!

Ga ’s Inclusiever, het maakt je liever!

Dat zou een mooie nieuwe Sire reclamecampagne kunnen worden. En hoognodig ook. Want wist u dat in landen met inclusievere gemeenschappen, het leven echt beter is? Minder misdaad, verwarde mensen of eenzamen. Daar hebben ze tweezamen, driezamen en pleintjes volzamen.

Dus stoppen met de ratrace, en terug naar inclusief gaan.

Want ook u wordt vanzelf ingehaald door de werkelijkheid. U of binnenkort uw ouders worden op een dag hulpbehoevend. En aangezien jullie stug op Mark Rutte en zijn Vaak Veroordeelde Democraten blijven stemmen, is Zelfredzaamheid heilig verklaard. En daar plukt u vanzelf de wrange vruchten van. Want het skiën combineren met Corona is al godsonmogelijk. Met de mantelzorg van oma erbij, wordt skiën in de bergen al snel je ski’s terug in de berging. Want deze opeenvolgende regeringen hebben dan wel een potje voor slechte tijden gespaard. Ze naaien er blind honderden miljoenen euro’s doorheen aan mondkapjes en testsamenleving. Niet echt een aanbeveling dat de Staat zijn boekhouding en inkoop niet op orde heeft. Ook wel een Sywertje genoemd naar de gelijknamige koning van de pandemieprofiteurs.

Alleen samen..

Krijgen wij individualisering eronder.

Althans, dat vind ik.

Stefan Vlaminckx is VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving. Hij blogt over alles wat hem opvalt, aandacht verdiend of gewoonweg een misstand is die aangepakt moet worden.
VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving, blogger en ontwikkelaar van het eerste VBHC concept voor in de WMO-bg thuisbegeleiding.