Nou snap ik de anderhalve meter economie pas!!!

Pieter Derks, u weet wel die grapjas uit Nijmegen, legde het in zijn radiocolumn op radio1 perfect uit. Wat het nou echt betekent, de anderhalve meter economie. Namelijk dat alle relevante economische activiteit voortaan dient te worden gerealiseerd door… Kinderen. En dan vooral kinderen tot een meter vijftig. Want die schijnen een soort anti Corona superpower te hebben, als ik directeur van Dissel van het RIVM mag geloven. En dat mag ik van mezelf. Want zelf besmetten ze niemand. En worden ze door de volwassenen om hun heen toch besmet met COVID-19, worden ze toch niet ziek. Wat ik alleen niet begreep is waarom die kleine supermannetjes en vrouwtjes niet collectief bij Sanquin aan de slang liggen.. Want overduidelijk moet de kuur voor dit virus uit het bloed van onze kleinste helden komen.

En eenmaal klaar met bloed geven: Aan de slag!

Bioscopen draaien alleen nog kinderfilms. Albert Verlinde en al die andere theatermakers gooien acuut de hele winterprogrammering van komend seizoen om van Pieter Derks naar Pieter Post. Geen Tina Turner de musical maar tieners tegen COVID-19, de musical. Op Lowlands wordt de hoofdact K3. Pinkpop kondigt trots aan voor slechts 40 miljoen Ernst, Bobby zonder de rest te hebben vastgelegd. Want de rest mag niet mee wegens het samenscholingsverbod. Talkshows op1 en Jinek sneuvelen voor een tafel vol jeugdjournaal presentatoren, ex presentatoren en Britt Dekker.

Ook zullen we andersoortig werk belangrijk gaan vinden in de anderhalve meter economie.

Niet vergaderen, maar door een stripboek bladeren. Niet boekhouden maar in een hoek Lego bouwen. En ProRail wordt vervangen door een Märklin trein. Ook zullen de anderhalvemeters instellingen oprichten waar ze ‘s-morgens hun volwassenen naartoe kunnen brengen en ze ‘s-middags weer op kunnen halen. Veilig Thuis blijft wel gewoon bestaan om te controleren of je die volwassenen een beetje veilig thuis kan laten. Netflix gaat volledig over op kinderprogramma’s met een kleine sectie speciaal voor ons oudjes.

Oudertoeslag vervangt kindertoeslag. BSO wordt BBB

Binnen Blijven Beter, voor oudjes hoger als anderhalve meter. Er zal veel veranderen maar ik ben er klaar voor. U ook?

Althans, dat vind ik.