Open brief aan Doutzen Kroes

Lieve Doutzen,

Je hebt de afgelopen dagen via je social media kanaal op Instagram je oprechte zorgen geuit aangaande het gevoerde beleid hier, maar ook wereldwijd. En dat heb je geweten ook. Want de haat was weer groot te noemen.

En dat is, waar het het door jou geuitte commentaar betreft, ontzettend onterecht. Want je uit, als een van de weinige, slechts jou prima onderbouwde mening. Daarbij leg je jou keuze niet aan een ander op, of verklaar je die dom, wappie, of Bill Gates. Niks van dat alles! Wederom als een van de weinige, laat jij iedereen in zijn waarde. Daarmee bevestig je mij nog maar eens dat ik niet voor niets al jaren fan ben. Van jou, je werk en je liefdadigheidswerk. En ik ben niet gauw fan. Ik waardeer goed werk.

In de kern, en ik las het gisteren, dus verwoord het in eigen woorden, heb je gemeld dat jij je niet hebt laten vaccineren, en bezwaar gemaakt tegen de corona app voor toegang, en jezelf de vraag gesteld of al die stakeholders zoals overheden, big pharma, regionale overheden, mainstream media en de rivm’s van deze wereld wel oprecht zijn in hun doelstellingen en communicatie. Ook heb je al eerder onderzoek gedaan, waarop je je beslissing hebt gebaseerd niet te kiezen voor vaccinatie.

De belangrijkste zin die ik onthouden heb is: “Willen ze ons wel echt gezond hebben? Of willen ze ons een vaccin opdringen? Wederom, in mijn eigen woorden.

Want, we hebben nu 1,5 jaar corona maatregelen achter de rug, en jij hebt, en daar vinden wij elkaar, nauwelijks iets gehoord van al die stakeholders, over het belang van een gezonde leefstijl, voldoende beweging, de kracht van voldoende slapen. Maar ook: Het totale gebrek bijvoorbeeld in de media, aan praktische informatie over hoe dat je doet, overgaan op een gezonde leefstijl. Welke groentes en fruit kunnen je helpen bij het versterken van je immuunsysteem, en tips en tricks voor hen die niet zomaar al die dure verse producten kunnen betalen. Je hebt het gemist en dat is een volkomen terechte vaststelling.

Het was en is beleid vd angst. En een media die ineens blind en kritiekloos achter 1 bron aanloopt. Acuut werden alle kranten, Staatscouranten. Tenminste in Nederland.

Dan nog het punt van jouw woonomgeving, gezinssamenstelling en levensstandaard. Je woont niet als god in Frankrijk, maar als godin in Friesland (boppe). Ik heb wat van je vlogs gezien, en volgens mij zag ik daar een groententuin. Sowieso ruimte en frisse lucht. En ik heb jullie er nog niet op betrapt dagenlang voor de PlayStation te hangen. Dan heb jullie jonge kinderen die, zo blijkt uit mijn eigen onderzoek, er allang voor hebben gezorgd, normaal gesproken, dat jij en Sunnery (goed geschreven?) in contact zijn gekomen met het virus.

Jullie eten en drinken beregezond. Zijn jong, bewegen voldoende en houden jullie mentale conditie op orde middels discussies in de keuken. Hihihi. Kijk, en als jullie ouders veilig zijn, dan denk ik dat ik in jullie situatie ook geen vaccin had genomen.

Laat ik je wel een stukje goede informatie als voorlichting meegeven: Het vaccin is geen gentherapie, maar omdat het een stukje lichaamsvreemd DNA bevat, valt de vergunning voor het middel dan wel onder die wet. Dat lichaamsvreemde stukje DNA is een stukje coronavirus dat ze verpakken in minuscule vetbolletjes, en zo in het lichaam spuiten, waar het herkend wordt als indringer waartegen antistoffen moeten worden aangemaakt. En dat is hetzelfde als bij de ouderwetse vaccins.

Het is (ik praat steeds over Pfizer) inderdaad een experimenteel vaccin van een nieuw platform. Maar de ontwikkeling van dat platform is al bijna 20 jaar onderweg. Men heeft, samenvattend, een wetenschappelijk aanvaardbaar risico genomen door het zo te doen. En dat opzich is geslaagd. En nu, miljarden ingespoten dosis later, zijn ook de ernstige bijwerkingen met een microscoop te zoeken. Gemiddeld iets meer allergische reacties als op de oude methoden. Tot zover deze voorlichting.

waar wij als genuanceerd Nederlands burger met enig opleidingsniveau en een goede dosis scepsis, en nieuwsgierigheid tegen aanlopen, is dat mensen steeds vaker menen dat ze iedereen maar de **”**” mogen schelden, enkel omdat jou mening afwijkt van de hunne. Daar sta jij boven, daar sta ik boven. Ik woon zelfs boven.

Maar ik merk dat ze zelfs jou, miss ontwapenend van de eeuw, tegenwoordig verrot schelden. En het enige wat je er wel aan kan doen, is voorlichten, naar luisteren, dat weer serieus nemen en voorzien van eerlijke duiding en informatie. Da’s niet jouw taak. Maar deels wel de mijne.

Lieve schat, wij gaan de wereld echt niet veranderen. Maar wel een beetje mooier maken, vooral door onszelf te blijven. En Sunnery en ik zijn het er vast over eens dat jouw zelf een groter duit in het zakje doet dan onze zelf. Maar wij zijn dan weer beter in jou op handen dragen. Want dat doet ie. Chief op handen dragen. And we the fan people, volgen lijdzaam!! 😉

Ik vind jullie prachtige mensen. Ook waar het jullie maatschappelijke betrokkenheid betreft. Maar vooral, zoals jullie zo heerlijk nuchtere Friezen zijn gebleven.

Dank je wel en laat je niet buitensluiten maar haal ze naar binnen. Ruimte zat!

met vriendelijke groet,

Stefan Vlaminckx is VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving. Hij blogt over alles wat hem opvalt, aandacht verdiend of gewoonweg een misstand is die aangepakt moet worden.
VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving, blogger en ontwikkelaar van het eerste VBHC concept voor in de WMO-bg thuisbegeleiding.

Stefan Vlaminckx

VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving.

en stiekem grootste Doutzen fan zuidelijk van de Maas.