Open brief aan Geert Wilders

https://www.ftm.nl/artikelen/terroristische-trekjes-financier-wilders?share De link naar het FollowtheMoney artikel over Geert zijn Amerikaanse suikeroom

Beste Geert,

Allereerst, van harte gefeliciteerd! Al 15 jaar weet jij je te handhaven in de Nederlandse politieke arena met je anti islam doctrine. En ook komende verkiezingen ga je weer vol op het islamiseringsorgel. En, ook wederom, kom je in je laatste verkiezingspamflet weer met voorstellen die helemaal niet kunnen, volgens onze grondwet, die jij via de eed of belofte, beloofde te beschermen en zou handhaven.

Maar dat hindert je geenzins. Jij mag het voorstellen, en als je ooit de benodigde meerderheden in beide kamers weet te vinden, komen ze er ook, jouw voorstellen.

Een verbod op zowel de koran, als eigenlijk het hele islamitische geloof. Het terugsturen van islamieten naar “hun eigen land”, en het good old hoofddoekjes verbod. Je complete arsenaal anti islamretoriek op 1 a4tje.

Maar Geertje, jij en ik weten allebei allang hoe het zit, en dat jouw voorgestelde ingrepen er nooit zullen komen. En het dan toch zolang volhouden in de tweede kamer, is wel degelijk een felicitatie waard.

Ook ben je er niet bepaald vies van anderen de maat te nemen.

Laatst nog, waste je Ruttes oren, toen ie jou voor wappie uitmaakte.

Ook je oud collega van D66, Alexander Pechtold die nu de scepter zwaait bij het CBR, heb je een paar jaar geleden flink aangepakt, omdat hij een gekregen appartement niet had gemeld aan het cadeauregister van de tweede kamer. Insubordinatie! Omkoping en politieke beïnvloeding lagen op de loer.

Maar bekijk je die casus nader, dan lagen de feiten net even anders als dat jij daar in het parlement, probeerde te framen.

Want de feiten waren aldus: Een oude man, Canadees, voormalig zakenman en ik dacht diplomaat, kende Pechtold al vele jaren. En vanwege die jarenlange vriendschap had de man bedacht dat hij zijn Haagse appartement zou nalaten aan zijn goede vriend Alexander Pechtold. Voortschrijdend inzicht leerde de man dat hij dat appartement beter bij leven kon schenken, om moeilijke administratieve rompslomp zijn nabestaanden te besparen. En aldus geschiedde: Een Canadees staatsburger, levend te Canada, met geen enkel al dan niet politiek belang in Nederland anders dan een Haags appartementje, schenkt zijn beste vriend in Nederland voornoemd appartement, met dank voor jarenlange trouwe vriendschap. En omdat dit dus een pure en overduidelijke privéaangelegenheid betrof, waarbij corruptie noch beïnvloeding enige rol speelde, koos Pechtold ervoor dit cadeau niet te melden bij het presidium van de tweede kamer der Staten-Generaal. En nou nou nou nou, dat vond jij me toch een partij niet kunnen Geert, je ging er niet met een maar wel met allebei je benen gestrekt in. Haast gênant gezien de feiten van deze casus.

Maar wat denk jij dat er in datzelfde jaar gebeurde met een ander kamerlid, dat wij gezien het feit dat hij een veroordeeld overtreder der wet is, zullen aanduiden met zijn initialen G.W.? Nou? Je gelooft het nooit!

G.W. werd namelijk na de vorige verkiezingen vervolgd door het Openbaar Ministerie vanwege een uitspraak die hij deed, en waarvan de rechter inmiddels tot tweemaal toe heeft gevonden dat die uitspraak groepsbelediging was en aldus strafbaar. Iets met minder van iets. Ik weet het niet precies. Misschien dat er bij jou nu iets begint te dagen?

Nou die parlementariër ontving in datzelfde jaar dat Pechtold dat appartement kreeg, 2 ton euro van een stichting uit de Verenigde Staten, om zijn advocaatkosten te dekken. En wat denk je Geert? Niks gemeld aan het presidium van de tweede kamer. Heb ik jou helemaal niet over gehoord. Heel gek.

Want heb je het dan over dubieus, dan moet je ’s goed opletten Geert.

Want mijn vrienden van Follow the Money hebben eens wat onderzoek gedaan naar de afzender van die twee ton euro, en wat zij ontdekte, was op zijn zachtst gezegd, minder minder minder mals Geertje. En zelfs een beetje goor Geert. Want de man achter die stichting is niet alleen politiek actief, hij is ook nog eens een puissant rijk zakenman met een voorliefde voor rechtsextremistische denkbeelden. Sponsort oa the Proud boys. En dat zijn dan weer de nitwits achter de bestorming van het Amerikaanse Capitool. Kortom Dubieus met de grote D van dubieus. En da’s nog niet alles. G.W. vliegt geregeld richting de United States, om te speechen op verzoek van zijn zakenmanvriend en sponsor. Gezellig babbelen over onderwerpen als de islamisering van Nederland en Europa.

En als ik die feiten leg langs de door mijzelf geconstateerde feiten, dan moet er toch echt iets van mijn hart.

Want Geert, al 15 jaar roep je dood en verderf als we het hebben over onze islamitische medemens. Maar wij, de doodgewone Nederlanders, wonen nu al jaren langs onze islamitische buren, en wij zijn nog steeds niet bekeerd noch hebben onze islamitische buren geprobeerd ons te bekeren. En elke aanslag uit naam van het geloof weer, kankerde onze islamitische buren met ons mee dat dit niet normaal is en niks maar dan ook niks met hun geloof te maken heeft. Verder zie ik ze elke ochtend tegelijk met de rest van de straat richting werk vertrekken, en vreet ik me elk offerfeest maar weer een klap-pens aan al het lekkers dat mijn islamitische buren menen mij te moeten schenken. Kortom, wat bedoel je nou eigenlijk Geert? Ik vond het daarom hoogtijd voor dit stukje zelfreflectie voor rechtsextremisten. Want die titel heb je inmiddels wel verdiend, vind ik. Je lult heel veel en weet daarmee heel veel mensen een rad voor de ogen te draaien.

Want je zet hele bevolkingsgroepen in een negatief daglicht, die dat niet verdienen. En je argumenten deugen ook nog eens niet. Want als vanaf vandaag Nederlanders zouden worden behandeld zoals de autochtonen onze islamitische medemens behandeld, staan wij van FC Roomwit hoog genoteerd in de verschillende misdaadstatistieken. Want als je solliciteert en je hebt een overduidelijke Turkse, Marokkaanse of andere buitenlandse naam, dan sta je sowieso met 8-0 achter. En omdat wij ze zo ontzettend welkom hebben laten voelen, heeft het drie generaties geduurd eer men het spreken van de moerstaal thuis, durfde los te laten. Want de generatie van nu spreekt ook thuis vooral Nederlands. Maar bij papa en mama, en opa en oma is de taal die men vanaf hun geboorte leerde, over het algemeen de voertaal thuis.

Dus Geertje, doe mij een lol…

En houd het de komende vier jaar nou eens bij de waarheid en de echte feiten en het daarna voor gezien in de politiek. Want jouw langspeelplaat is inmiddels zo grijs gedraaid als dat “Don’t you rock me Ammadeus” kapsel van jou. En aangezien je ook nog eens niet integer hebt gehandeld vind ik dat jij je moet houden aan je eigen woorden destijds tegen Pechtold, en op moet stappen uit de Nederlandse politiek. En je vrouw is al die beveiliging ook al jaren helemaal zat. En uit betrouwbare bron weet ik dat dat geheel wederzijds is. Maar zit jij niet meer in het centrum van de politieke macht, dan stoppen de bedreigingen ook vanzelf. En kan ook jij weer eens gewoon normaal doen man!

Want je bent eraan toe en het wordt ook hoogtijd, dat je normaal gaat doen.

Althans, dat vind ik.

Stefan Vlaminckx is VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving. Hij blogt over alles wat hem opvalt, aandacht verdiend of gewoonweg een misstand is die aangepakt moet worden.
VN ambassadeur rechten van de mens met een handicap en inclusieve samenleving, blogger en ontwikkelaar van het eerste VBHC concept voor in de WMO-bg thuisbegeleiding.