Komt een mail uit Afrika bij uw psychisch kwetsbare begeleider/coach

Als psychisch kwetsbare mens heb ik eigenschappen, of eigenaardigheden zo u wil, die u niet heeft. Zo zult u een bedelmail waarin u gouden bergen worden beloofd, direct weggooien. Althans, u gaat ‘m niet beantwoorden. Nou, ik heb hem niet alleen beantwoord, maar ook nog vertaald uit het slechtste Engels ooit gelezen. A. staat voor mijn nieuwe Afrikaanse vriend. S. voor ondergetekende. Gaat u mee op reis in de wereld van een Afrikaanse oplichter die in de klauwen van een ervaringsdeskundige ggz en schuldenproblematiek belanden…

A. Lieve meneer, ik richt mij tot u met kwestie van enorme importantie is het dat ik mij tot u went. U gelijk genaamd Vlamincks Joseph, tragedisieus omgekomen bij crash van zijn vliegtuig Benin regio Noord Oost.

U, gelijkgenaamde ik stellen u in het gewis dat erfgenamen ongevonden zijn gebleven teneinde ik u benaderen alvorens €40.000.000,00 verklaard niet beneficiair aan u of enig andere.

Mijn onderzoek bracht u naar voren want zogenoemde gelijkgenaamde in aanmerking voor het gehele erfdeel dat zegge €40.000.000,00 nu bij Royal bank of Scotland international worldwide.

U openen een account alvorens ik € 40.000.000,00 transfereer in uw belang. Daartoe is een fee benodigd van €12.500,00 in dollars beschikbaar te maken middels Union Pay tnv motenga oemboetoe te Senegal. Was gesigned Gary Jenkins head costume service Royal Bank of Scotland Senegal branch

Wat ik er uit begreep was dat ik veertig miljoen ga krijgen. Maar om dat geld daadwerkelijk overgemaakt te krijgen moet ik eerst € 12.500,- in dollars overmaken via Union Pay om onkosten te voldoen. Tot zover niks geks.

S. Dear Gary,

Prima! Ik maak het uiteraard acuut naar je over. Alhoewel, zal ik rechtstreeks naar het rekening nummer van jouw kantoor overmaken met de interne banksystemen want ik bankier ook bij Royal Bank of Scotland.

Dan heb je het geld vanmiddag al meteen.

Goed dat je me hebt gevonden, ik ga je daar rijkelijk voor belonen. Jij bent miljonair zodra ik het ben Gary mijn vriend.

Hartelijke groeten,

Stefan Vlaminckx

P.s wat voor kostuums verkoop jij als hoofd van de kostumering?

A. Dear friend,

Dank voor je snelle reactie. Maar om het te transfereer bedrag vrij te kunnen transfereren kunt u geen gebruik maken van uw bestaande rekening en moet u een international banking account openen. Dat neemt drie weken of vier, daarom kan u gewoon Union Pay opsturen naar collega’s. Zij die tijd in gebruik legal issues om u convenient te zijn.

Best regards,

Gary.

S. Dear Gary,

Nee man, ik regel vandaag hier zo’n internationale rekening en weet je wat? Omdat jij je zo je best doet, kom ik het wel even persoonlijk brengen. Kun jij mij morgen van het vliegveld halen?

Groet Stefan

A. Welk vliegveld?

S. Dat het dichtste bij is.

A. Het dichtst bij wat?

S. Bij jou.

Toen bleef het ineens een week stil, en ik dacht dat het dat was. Maar exact een week later:

A. Dear friend,

Europees gezetenen kunnen vanwege politieke redenen niet landen voor een vergunning te blijven. Stuur Union Pay onmiddellijk zodat ik je van dienst gewezen kan zijn.

S. Gary,

Ik ben er al een week. Ik probeer je te bellen maar ik kon je niet bereiken. Ik was op kantoor maar daar kennen ze jou niet.

Je hebt me toch niet voor de gek gehouden, want dan ben ik helemaal voor niks hierheen gekomen…

Verdrietige groet,

Stefan.

Heel gek, maar ik heb er helemaal niks meer van gehoord. Gek hè?

Fijne week!