WVGGZ en de veroordeelde crimineel met een ernstig psychisch lijden.

Sinds de invoering van de WvGGZ heeft de rechterlijke macht, de rechter voorop, iets nieuws bedacht: Veroordeelde criminelen, ook die als gevaarlijk werden beschouwd, worden steeds vaker naar reguliere GGZ instellingen gestuurd voor behandeling. Blijkbaar interpreteert de rechter de WvGGZ zo, dat dit toelaatbaar is.

Of zou het gewoon een ordinaire bezuiniging zijn?

Sinds Ruttes kauwgomballenbende de baas mag spelen in dit land, heeft men eerst de zelfredzaamheid door onze strot geduwd, en daarmee bergen opnameplekken wegbezuinigd, en nu is dan ook de forensische psychiatrie aan de beurt. Want dat is nou de mores bij de Vaak Veroordeelde Democraten (VVD). De zorgkosten stijgen doordat we steeds ouder worden, en de oplossing is simpel: Je zondert gevaarlijke criminele mafkezen niet meer af van de maatschappij en kwetsbare mensen, maar laat ze juist hun dingetje doen binnen de reguliere GGZ, zodat daar meer slachtoffers vallen, wat er dan weer voor zorgt dat daar mensen gemiddeld genomen iets jonger sterven en zo en geen beroep meer doen op kostbare zorgvoorzieningen, maar ook geen of korter aanspraak zullen maken op de gespaarde pensioengelden.

Dure klanten

Want het zijn dure klanten, die cliënten van de reguliere GGZ. Ze zorgen met hun verwarde gedrag voor extra belasting van het politieapparaat, vreten zich blind aan peperdure antipsychotica. Daarom is die tegenwoordig zo giftig dat je of sterft aan kanker, of ze niet meer inneemt, moet worden opgenomen en daar dan in de handen valt van de kinderverkrachtende Anne Faber moordenaars en ander crimineel tuig met een stoornisje of tig. Dat noemen ze bij de Vaak Veroordeelde Democraten (VVD), een win-win situatie. Ik noem dat het pakken van de kwetsbaren die de kleinste kans geven om ertegen te protesteren. Natrappen als het slachtoffer allang knock-out gevloerd is. En, typisch VVD.

Het orakel uit ‘s-hertogenbosch ziet het lijk al drijven

Ik hoeft niet lang na te denken waar dit toe gaat leiden. Of lijden zo u wilt. Dit gaat namelijk lijden naar een personeels-exodus uit de GGZ richting beroepen met een kleiner risicoprofiel. Dat je je niet hoeft af te vragen of je je kinderen gaat zien afstuderen of trouwen. Dat, als je tegen je kinderen zegt dat je ze na het werk trakteert op een broodje hartfalen, bij de restaurants met de grote gele M, de kans ook daadwerkelijk zo groot mogelijk is dat je dat ook daadwerkelijk kan nakomen. Dat soort werk. En geef u eens ongelijk. Ook verwacht ik dat door deze ontwikkeling, meer mensen langer in behandeling zullen moeten blijven, omdat de invloed van de krankzinnigen maffia hen terugwerpt in hun ontwikkeling richting leven met een psychisch lijden. En uiteindelijk ben je dan toch nog duurder uit omdat zelfredzaamheid niet meer te bereiken is met een goede behandeling bij uw plaatselijke GGZ instelling. Veel zal er veranderen. Maffiosi staan erom bekend goed renderende industrieën geheel over te nemen en gemeenschappen maximaal uit te knijpen. En dat snappen ze bij de Vaak Veroordeelde Democraten (VVD) als geen ander. Don Mark Rutte, de Capo di tutti Capi van de VVD crime family, waant zich dan ook onaantastbaar. De Teflon Don van Nederland.

Maar alle gekheid op een depotinjectiespuitje

De combinatie van bezuinigingen op die zorg van waaruit het kleinste protest te verwachten is, en totaal onbenul over hoe kwetsbaar mensen in de reguliere GGZ worden door dit soort stunts, maakt onze maatschappij steeds blinder voor elkaars behoeften. Elkaars kwetsbaarheden en elkaars wensen en verwachtingen. Zelfredzaamheid wordt dan vanzelf “Je zoekt het zelf maar uit”. Vaak Veroordeelde Democraten (VVD) zijn dat wel gewend. Want die praten nooit. Niet over hun duistere zaakjes, niet met de politie. En zeker niet over de kwetsbaarheden van anderen. Tenzij ze op het punt staan die eens flink te misbruiken voor eigen gewin… Ow, wacht… Dat doen ze natuurlijk al..

Althans dat vind ik.

Nieuwe Start Ervaringswerk en stichting KGVP, werden met het VBHC concept van NSE runner up in de prestigieuze VBHC Prize competition 2020